Manual de proceduri contabile

Cum reacționezi când afli că îți departamentul financiar-contabile este afectat de fluxul constant de personal ?

Pentru toate acele situații care par o provocare și de asemenea consumă timp pentru a găsi o soluție contabilă, noi întocmim manualul de proceduri contabile care îți va ușura considerabil activitatea.

De ce să întocmești proceduri contabile specifice firmei tale?

Ce este manualul de proceduri și politici contabile?

Manualul de politici și proceduri contabile este un caiet ce cuprinde reguli, fluxuri și măsuri pentru activitatea contabilă din orice firmă,  indiferent de domeniul în care activează. Acest manual ajută antreprenorii să permanentizeze metodele de înregistrare a documentelor financiar – contabile. Acest manual poate fi un instrument util companiei, cât și angajaților din departamentul financiar-contabil. De asemenea, cuprinde și titlul de instrument obligatoriu pentru toate companiile, indiferent de mărimea lor.
Dincolo de obligativitatea întocmirii procedurilor contabile, viziunea mea asupra acestui manual de proceduri contabile este similară cu cea dintr-o relație.

Proceduri contabile + Departament financiar contabil = Love

Proceduri contabile + Firme de contabilitate = Double Love

Profesionisti contabili + proceduri contabile + companie  = Everlasting love

Cui se adresează caietul de proceduri contabile?

Din punct de vedere legal, se adresează oricărei firme, dar caietul de proceduri contabile este un instrument util pentru firmele mari, care funcționează cu un departament contabil distinct dedicat și un flux mare de documente.

Cum procedăm pentru întocmirea manualului de politici și proceduri contabile?

Pentru că este un instrument de bune practici pentru activitatea pe care o desfășori, caietul de proceduri contabile este personalizat specificului activității companiei din care faci parte și nu este replicabil.

Concret:

  • Stabilim fluxuri de proces, traseul documentelor și urmărim parcursul cifrelor în contabilitate, concretizat prin note contabile.
  • Suma tuturor proceselor și procedurilor contabile specifice activității vor fi cuprinse în manualul de proceduri contabile și procedurile de aplicare a politicilor contabile.
  • Tu, clientul, primești la final un caiet complet care cuprinde procedurile contabile care stau la baza înregistrărilor documentelor în contabilitate, conform cu Legea Contabilitatii 82/ 1991, OMFP 1802/ 2014, OMFP 2634/ 2015 și, nu în ultimul rând, Legea 227/ 2015 – Codul Fiscal actualizat.

Hai să stăm de vorbă!

Vrei să îți eficientizezi activitatea și să te ferești de amenzi?

Completeaza formularul si intra in legatura cu noi.

Formular de contact

Formular de contact

Vrei să îți eficientizezi activitatea și să te ferești de amenzi? Hai să stăm de vorbă!